The Witcher 3

Request tools to extract models and other assets from video games.

Moderators: ObscureMemories, semory

XPS Author
User avatar
Posts: 32
Joined: Fri Sep 21, 2012 9:01 am

Re: The Witcher 3

Postby XNAaraL » Wed Oct 21, 2015 4:38 am

dibe91 wrote:there are problems with the skeletons. I tried to see the model of Caranthir and one of the neck bone is out of place. plus the tuxture ship wild hunt has mapped incorrectly.

Both neck bones works fine with XPS 11.2
Image
plus you can assigend the textures using the XPS 11.2 "Material Editor" ... but Looks fine for me.
Image

Posts: 8
Joined: Fri Oct 16, 2015 3:46 am

Re: The Witcher 3

Postby dibe91 » Wed Oct 21, 2015 8:50 am

XNAaraL wrote:
dibe91 wrote:there are problems with the skeletons. I tried to see the model of Caranthir and one of the neck bone is out of place. plus the tuxture ship wild hunt has mapped incorrectly.

Both neck bones works fine with XPS 11.2
Image
plus you can assigend the textures using the XPS 11.2 "Material Editor" ... but Looks fine for me.
Image


could you pass the model? I want to see if the problem is mine or not. I have your own version and I can not import models using the script!

Posts: 8
Joined: Fri Oct 16, 2015 3:46 am

Re: The Witcher 3

Postby dibe91 » Mon Nov 16, 2015 3:37 am

I tried the laptop but it has the same problem. even with the version 1.12

Image

XPS Author
User avatar
Posts: 32
Joined: Fri Sep 21, 2012 9:01 am

Re: The Witcher 3

Postby XNAaraL » Thu Nov 19, 2015 10:34 am

dibe91 wrote:I tried the laptop but it has the same problem. even with the version 1.12

http://i67.tinypic.com/oixa3t.jpg


1.12 ??? I never release a app with this Version number. This is a Magic number :lol:
And the original TW3 model of wildhunt_caranthir have of course no bones named "head neck adj" :lol:

- Just run XPS 11.3
- Invoke for all 3 mesh parts "Commands-->Run Import script ..."
- Press Ctrl+M to merge every parts
Image
That is all ;)
Time needed 12 seconds
No "head neck adj" ... only "head nech lower" and "head neck upper" :)

Porter
User avatar
Posts: 2413
Joined: Sun Aug 19, 2012 2:27 pm
Location: Earth circa 1999
Custom Rank: JOSHAUAGES v2.0

Re: The Witcher 3

Postby thePWA » Thu Nov 19, 2015 11:19 am

Do I use the .bms unpacker or the RED tools to unpack the game files? I just got the game and am curious how to export the models with XPS.
Stop! Waitaminute! Fill mah cup with some liquor in it!

Posts: 8
Joined: Fri Oct 16, 2015 3:46 am

Re: The Witcher 3

Postby dibe91 » Thu Nov 19, 2015 11:10 pm

XNAaraL wrote:
dibe91 wrote:I tried the laptop but it has the same problem. even with the version 1.12

http://i67.tinypic.com/oixa3t.jpg


1.12 ??? I never release a app with this Version number. This is a Magic number :lol:
And the original TW3 model of wildhunt_caranthir have of course no bones named "head neck adj" :lol:

- Just run XPS 11.3
- Invoke for all 3 mesh parts "Commands-->Run Import script ..."
- Press Ctrl+M to merge every parts
Image
That is all ;)
Time needed 12 seconds
No "head neck adj" ... only "head nech lower" and "head neck upper" :)


I did what you told me, but it happens:
Image

User avatar
Posts: 107
Joined: Wed Aug 22, 2012 2:52 am
Location: Gravlex Med

Re: The Witcher 3

Postby Anx » Fri Nov 20, 2015 2:09 am

thePWA wrote:Do I use the .bms unpacker or the RED tools to unpack the game files? I just got the game and am curious how to export the models with XPS.

I use the RED tools with
Code: Select all
wcc_lite uncook -indir="C:\GOG Games\The Witcher 3 Wild Hunt\The Witcher 3 Wild Hunt\content" -outdir=C:\Uncooked\  -uncookext=xbm -imgfmt=tga

and it works splendidly.
If you use something else than "C:\Uncooked\", then you have to change the file TW3.cfg according to the string behind "-outdir=". Otherwise, XPS create dummy textures :(

Porter
User avatar
Posts: 2413
Joined: Sun Aug 19, 2012 2:27 pm
Location: Earth circa 1999
Custom Rank: JOSHAUAGES v2.0

Re: The Witcher 3

Postby thePWA » Fri Nov 20, 2015 5:11 pm

Anx wrote:
thePWA wrote:Do I use the .bms unpacker or the RED tools to unpack the game files? I just got the game and am curious how to export the models with XPS.

I use the RED tools with
Code: Select all
wcc_lite uncook -indir="C:\GOG Games\The Witcher 3 Wild Hunt\The Witcher 3 Wild Hunt\content" -outdir=C:\Uncooked\  -uncookext=xbm -imgfmt=tga

and it works splendidly.
If you use something else than "C:\Uncooked\", then you have to change the file TW3.cfg according to the string behind "-outdir=". Otherwise, XPS create dummy textures :(


Thank you for the tip, I got the unpacker to work with your instructions and had unpacked all the files without any errors on the cmd console.

I'm not sure what I'm doing wrong though when I try to import .w2mesh files with XPS 11.3 I get this error

Image

I set the TW3.cfg to the Uncooked location as you can see in the screenshot
Stop! Waitaminute! Fill mah cup with some liquor in it!

XPS Author
User avatar
Posts: 32
Joined: Fri Sep 21, 2012 9:01 am

Re: The Witcher 3

Postby XNAaraL » Sat Nov 21, 2015 8:53 am

thePWA wrote:
Anx wrote:
thePWA wrote:Do I use the .bms unpacker or the RED tools to unpack the game files? I just got the game and am curious how to export the models with XPS.

I use the RED tools with
Code: Select all
wcc_lite uncook -indir="C:\GOG Games\The Witcher 3 Wild Hunt\The Witcher 3 Wild Hunt\content" -outdir=C:\Uncooked\  -uncookext=xbm -imgfmt=tga

and it works splendidly.
If you use something else than "C:\Uncooked\", then you have to change the file TW3.cfg according to the string behind "-outdir=". Otherwise, XPS create dummy textures :(


Thank you for the tip, I got the unpacker to work with your instructions and had unpacked all the files without any errors on the cmd console.

I'm not sure what I'm doing wrong though when I try to import .w2mesh files with XPS 11.3 I get this error

Image

I set the TW3.cfg to the Uncooked location as you can see in the screenshot


This means, you have not uncooked every needed files.

Thake a look on you LOG file ... for example, if you try to convert guslar ... also the file called:
Code: Select all
L:\Uncooked\characters\models\secondary_npc\guslar\model\a_01_ma__guslar.w2mesh

then the log file is
L:\Uncooked\characters\models\secondary_npc\guslar\model\a_01_ma__guslar.w2mesh.txt
scroll down to the last line ... and you find:
Message: File "L:\Uncooked\characters\models\secondary_npc\guslar\model\a2a_01_ma__guslar.w2mesh.1.buffer" not found

BTW:
the 3. needed file is (in this example)
L:\Uncooked\characters\models\secondary_npc\guslar\model\guslar_skeleton.w2rig

And because the .1.buffer file contains the Vertices informations ... your .mesh.ascii file, called
L:\Uncooked\characters\models\secondary_npc\guslar\model\a_01_ma__guslar.mesh.ascii
will have no vertex data ... and Looks like
Code: Select all
1 # meshes

Textures
...

...
Last edited by XNAaraL on Sat Nov 21, 2015 9:00 am, edited 1 time in total.

Porter
User avatar
Posts: 2413
Joined: Sun Aug 19, 2012 2:27 pm
Location: Earth circa 1999
Custom Rank: JOSHAUAGES v2.0

Re: The Witcher 3

Postby thePWA » Sat Nov 21, 2015 8:59 am

I must have done something wrong I can't find any .w2rig and .w2mesh.1.buffer from the uncooked folder. Is there a specific directory location I should be looking at?
Stop! Waitaminute! Fill mah cup with some liquor in it!

PreviousNext

Return to Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest