Rendering in DAZ 4.9 - hair texture problem

Post your XNALara tutorials here!

Moderators: Runa, Dazzy

User avatar
Posts: 3
Joined: Sun Feb 26, 2017 4:39 am
Location: Silent Hill

Rendering in DAZ 4.9 - hair texture problem

Postby GSchreiber » Sun Feb 26, 2017 7:41 am

So I imported a scene from XNALara (11) to DAZ studio (ver 4.9) and applied textures. I have this problem with hair texture, eyelashes and what the hell is wrong with eyebrow texture?

hair-prob.jpg


I think it is common problem when importing stuff. Was dealing with this in 3ds Max, but it was ages ago and all I remember, that it had something to do with opacity and specular colour. I was messing around with these, but with no good results. Lowering opacity didn't help, because it affected the whole texture, including the hairlines.

When it comes to the eyebrow texture, I was trying to fix it by changing the diffuse colour, of both eyebrow texture and the surrounding skin texture. But the skin part of the eyebrow texture seems to be one solid colour :/. Error during import? Because it didn't look like that in XNA.

Also I am a beginner in DAZ. What am I doing wrong?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Porter
User avatar
Posts: 128
Joined: Tue May 19, 2015 11:16 pm
Custom Rank: stalklurker

Re: Rendering in DAZ 4.9 - hair texture problem

Postby Ems » Sun Feb 26, 2017 9:02 am

Look up transparency masks (or opacity or whatever it is called there) tuts in DAZ, because it doesn't use png or tga like you think it should. Don;t use this software, bu I think it uses separate grayscale masks for opacity.

User avatar
Posts: 3
Joined: Sun Feb 26, 2017 4:39 am
Location: Silent Hill

Re: Rendering in DAZ 4.9 - hair texture problem

Postby GSchreiber » Tue Feb 28, 2017 9:50 am

Thank you, I'll check it ;)

Edit: I found some tutorial and infos and managed to fix the transparent stuff, so thanks again ;)

Return to Tutorials

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests